CNC frezen

CNC frezen2018-08-01T11:10:55+00:00

Grote verscheidenheid aan freesmogelijkheden

Pillen Metaalbewerking is dé specialist in fijnmechanisch verspanen groot en klein. Pillen Metaalbewerking heeft de beschikking over een zeer gevarieerd machinepark, kundige en ervaren medewerkers en beschikt daarnaast over vele technieken waardoor vrijwel alle verspanende bewerkingen uitgevoerd kunnen worden. Complex freeswerk is voor ons geen enkel probleem!

Naast grotere series zorgen de horizontale multipallet machines en overige productiecellen ervoor dat er ook kleinere series snel gemaakt kunnen worden. Zogenaamde High-Mix Low Volume output. Voor kritische toleranties beschikken de meeste machines over glaslinialen en over renishaw inline feedback die het bewerkingsprogramma kunnen corrigeren gedurende het productieproces. Voor de grotere kritische series waarborgt een overkoepelende statistische procescontrole de kwaliteit en garandeert het hoge niveau. Al onze metaalbewerkingen vinden plaats onder geconditioneerde omstandigheden in een 24-uur continue situatie. Meerdere machines zijn uitgerust met een 4e of extra b-as die zowel indexerend als simultaan kunnen worden ingezet, dit samen met zelfgeconstrueerde en geproduceerde opspanningen die de stabiliteit waarborgen en de productiecyclus zo efficiënt mogelijk laten verlopen.
Voor het grotere werk beschikt Pillen Metaalbewerking over een verticale bedfreesmachine tot 3 meter met 4e simultane as. Deze machine is geschikt voor ‘lang en rondom’ werk. Voor zwaardere bewerkingen zoals bij grotere behuizingen (grootverspaning) beschikken wij over een bedfreesmachine met 4e simultane as en herth zwenkkop als 5e as. Voor het bewerken van nog grotere gietstukken, lasdelen en andere werkstukken, beschikken wij over een grote 5 assige kotterbank die over alle functionaliteiten beschikt van een volwaardig bewerkingscentrum. Voor lichter en kleiner werk heeft Pillen een veelvoud aan CNC machines die snel kunnen worden ingericht voor specifieke producten!   Hoofdzakelijk is de productie opgezet voor de wat grotere en maat-kritische aluminium onderdelen, waarbij vrijkomende spanningen bij het bewerken en temperatuurschommelingen in het proces moeten worden opgevangen. Hierdoor spreekt het voor zich dat minder kritische onderdelen van andere materialen relatief eenvoudig te produceren zijn. Denk aan alle staal varianten, complexe (zand/coquille) gietstukken van aluminium, gietijzer, gietstaal, RVS, messing en andere meer exotischer metalen en kunststoffen.    Competenties:

  • Verschillende materialen mogelijk
  • Highspeed 30K n.
  • Horizontaal/verticaal
  • t/m 5-assig simultaan
  • 1500mm x 2500mm x 1500mm
  • Kotteren t/m ø1000mm
  • 2-10 pallet machines voor 24 uurs verspaning
  • In line Renishaw feedback

Heeft u vragen met betrekking tot CNC Frezen binnen Pillen Metaalbewerking? Neem vrijblijvend contact met ons op!