CNC frezen

CNC frezen2020-05-26T19:49:10+02:00

CNC freesbewerkingen

Pillen Precision is dé specialist in fijnmechanische verspaning.  Pillen Metaalbewerking heeft de beschikking over een modern 24/7 machinepark, kundige en ervaren medewerkers en beschikt daarnaast over vele technieken waardoor vrijwel alle verspanende bewerkingen uitgevoerd kunnen worden. Complex freeswerk is voor ons geen enkel probleem!

5-assig 24-7 simultaan frezen

Naast grotere series zorgen de horizontale multipallet machines en overige productiecellen ervoor dat er ook kleinere series snel gemaakt kunnen worden. Zogenaamde High-Mix Low Volume output.  Voor kritische toleranties beschikken de meeste machines over glaslinialen en over renishaw inline feedback die het bewerkingsprogramma kunnen corrigeren gedurende het productieproces. Voor de grotere kritische series waarborgt een overkoepelende statistische procescontrole de kwaliteit en garandeert het hoge niveau. Al onze metaalbewerkingen vinden plaats onder geconditioneerde omstandigheden in een 24-uur continue situatie. Meerdere machines zijn uitgerust met een 4e of extra b-as die zowel indexerend als simultaan kunnen worden ingezet, dit samen met geconstrueerde en ontwikkelde opspanningen die de stabiliteit waarborgen en de productiecyclus zo efficiënt mogelijk laten verlopen.

Verticale bedfreesmachine tot 3 meter

Voor het grotere werk beschikt Pillen Metaalbewerking over een verticale bedfreesmachine tot 3 meter met 4e simultane as. Deze machine is geschikt voor ‘lang en rondom’ werk. Voor zwaardere bewerkingen zoals bij grotere behuizingen (grootverspaning) beschikken wij over een bedfreesmachine met 4e simultane as en herth zwenkkop als 5e as. Voor het bewerken van nog grotere gietstukken, lasdelen en andere werkstukken, beschikken wij over een grote 5 assige kotterbank die over alle functionaliteiten beschikt van een volwaardig bewerkingscentrum.

Licht en kleinere cnc freesbewerkingen

Voor lichter en kleiner werk heeft Pillen een veelvoud aan CNC machines die snel kunnen worden ingericht voor specifieke producten!   Hoofdzakelijk is de productie opgezet voor de wat grotere en maat-kritische aluminium onderdelen, waarbij vrijkomende spanningen bij het bewerken en temperatuurschommelingen in het proces moeten worden opgevangen. Hierdoor spreekt het voor zich dat minder kritische onderdelen van andere materialen relatief eenvoudig te produceren zijn. Denk aan alle staal varianten, complexe (zand/coquille) gietstukken van aluminium, gietijzer, gietstaal, RVS, messing en andere meer exotischer metalen en kunststoffen.

Onze CNC frees competenties op een rij

  • Verschillende materialen ferro, nonferro materialen.
  • Highspeed 30K n.
  • Horizontaal/verticaal
  • t/m 5-assig simultaan
  • 1500mm x 2500mm x 1500mm
  • Kotteren t/m ø1000mm
  • 2-10 pallet machines voor 24 uurs verspaning
  • In line Renishaw feedback

Heeft u vragen met betrekking tot CNC Frezen binnen de Pillen Group? Neem vrijblijvend contact met ons op!