Profielen zagen

Voor de bewerking van aluminium extrusie profielen beschikt Pillen intern over grote zaag en frees capaciteiten.
Meer info nodig?
sales@pillen.eu
+31 (0)544 390000
Of neem direct contact op


Aluminium profielen haaks zagen of in verstek

Om de aluminium extrusieprofielen te bewerken beschikt Pillen Metaalbewerking over een grote diversiteit aan specialistische technieken waarbij men naast CNC gestuurde freesbanken ook gebruikt maakt van CNC gestuurde zaagbanken waarbij de nauwkeurigheid van het goed  haaks/verstek zagen van een aluminium profiel zeer belangrijk is. De extrusieprofielen worden naast het afkorten bij verstekzagen veelal 2-zijdig gezaagd waarbij de zaagsneden braamvrij zijn. Aan het zagen worden hoge eisen gesteld waarbij de focus ligt op krasvrije, braamvrije profielen met een minimaal afvalpercentage.

U levert de profielen aan –> wij doen de cnc bewerkingen. Wij beschikken over veel exptertise en vakmanschap in de bewerking van aluminium. 

CNC frezen van aluminium profielen

Daarnaast heeft Pillen 5-assige bewerkingscentra waaronder een bewerkingscentrum voor profielbewerking  tot maarliefst 9000 mm. Deze machine beschikt over magazijn dat is uitgerust met meerdere gereedschappen waaronder ook een zaagblad waardoor het profiel op de freesbank in één opspanning gezaagd en gefreesd kan worden.

Uiteindelijk kunnen wij ook faciliterenin het buigen en walsen van de gezaagde aluminium profielen.