Van idee tot eindproduct

Van idee tot eindproduct2020-07-28T15:54:02+02:00

Van idee tot eindproduct

Een persoonlijke benadering van de klant waarin vertrouwen en duidelijkheid centraal staat stelt ons in staat om samen met u als klant out of the box te denken. Wij willen niet alleen een toeleverancier zijn voor u als klant, maar samen met u excelleren in succes en uiteindelijk groeien. Wij zijn een no-nonsense organisatie waarin wij graag anders denken. Praktisch betekent dit dat u krijgt wat wij met u bespreken, echter zult u ook ervaren dat wij kritisch durven te zijn en met u meedenken over onderdeel- of procesverbeteringen van Idee tot eindproduct.

Fase 1: Kennismaking en behoefteinventarisatie

U als klant ziet uitdagingen; materiaalkeuzes, processen, capaciteiten, eisen etc. Pillen streeft naar een nauwe band met haar opdrachtgevers. Een luisterend oor in de brainstorm uitdagingfase is hierbij essentieel. Wij werken naar een samenwerking toe waarin duidelijkheid, betrouwbaarheid belangrijk zijn. Innovatief en vooruitstrevend denken in oplossingen al dan niet materiaal afhankelijk typeren onze ‘Kennismaking en behoefte inventarisatie’.

Fase 2: R&D en engineering

Pillen beschikt in company over een eigen engineeringsafdeling. We hebben ervaring in re-engineering van productvraagstukken, ontwerpen & design. Maar ook de complete ontwikkeling van eindproducten, modules en systemen. Programma’s zoals CAD/CAM (Solidworks), Adobe zijn hierbij niet weg te denken. Ook binnen het engineeringsproces zijn er verschillende fases te onderscheiden: Schetsen met enkele materiaal behoeftes, design engineering met een eventuele rendering & visualisaties met grove maatvoering om vervolgens gedetailleerde engineering toe te passen.

Fase 3: Prototyping & proefseries

Prototyping en proefseries stellen u in staat om uw product te testen voordat u het daadwerkelijk gaat gebruiken. U vermindert hierdoor het risico om later in het traject tegen obstakels aan te lopen. Daarnaast toetst u aannames en kan het ook nieuwe ideeën opleveren omdat het een concreet product wordt. Pillen Metaalbewerking helpt u bij het realiseren van prototyping.

Fase 4: Productie

Pillen werkt voor een grote diversiteit aan doelmarkten. Van Offshore & Gas industrie tot aan de Lighting industrie. Alle markten stellen hoge eisen op het gebied van innovatiekracht, betrouwbaarheid, continuïteit maar zeker ook kwaliteit. In onze productiefaciliteiten voor de metaalindustrie beschikken wij over diverse CNC verspanende bewerkingscentra al dan niet 3, 4, of 5-assig voor fijnmechanische verspaning klein en groot. Tevens biedt Pillen de mogelijkheid om ook uw plaatwerk te produceren. Bij elke fase in het productieproces gaan onze mensen voor het hoogste kwaliteitsniveau en worden ze ook actief betrokken in product- en of procesverbeteringen.

Fase 5: Assemblage & montage

Bij Pillen beschikken wij ook over montage en assemblage faciliteiten voor uw producten. Ondermeer een ESD vloer voorziet in de oplossing om producten, componenten en modules anti-statisch te monteren. De interne mogelijkheden van onderdeel montages bieden voor u als klant efficiency in het proces en uiteindelijk gaan de kosten omlaag.

Fase 6: Toelevering & transport

Veelal wordt transport en toelevering van de eindproducten gezien als een sluitpost. Met selectief geselecteerde  transportpartners (inter)nationaal zijn wij in staat uw producten op tijd te leveren. Ook de centrale ligging aan de Duitse grens biedt ons de mogelijkheid om ook in Duitstalig Europa tijdsbesparend en efficiënt te leveren.

Continue proces: kwaliteitsmanagement

Ons kwaliteitsbeleid is erop gericht om te streven naar een ‘nul-fouten principe’.  Dankzij onze geconditioneerde meetkamer, moderne 3D meetmachines en onze kwaliteitsmedewerkers kan dit worden gerealiseerd.  De uitdaging voor Pillen zit hem in de hoge kwaliteitseisen. Wanneer de producteisen hoger zijn, dan is voor Pillen de uitdaging des te groter om deze wens/eis te realiseren. In company beschikken wij over diverse CNC 3D gestuurde meetmachines van Mitutoyo waaronder een XXL meetmachine voor grotere werkstukken. Ook beschikken wij over verschillende certificeringen en omstempel bevoegdheid voor de verschillende materialen.