Over Pillen Metaalbewerking

Over Pillen Metaalbewerking2020-11-28T11:49:37+01:00

In eigen beheer één totaalpakket

In eigen beheer beschikt Pillen over een machinepark waarmee een grote diversiteit van materialen bewerkt kunnen worden van enkelstuks tot grote series, dat maakt ons één aanspreekpartner voor uw product. Daagt u ons eens uit en laten we samen van uw product/ idee een succes maken! Wij kunnen uw concept engineeringsvraagstuk omzetten in een technisch werkbaar document.  Als professional in de metaalbewerking beleveren wij verschillende doelmarkten.

Wij kunnen u een totaalpakket bieden van fijnmechanische verspaning klein en groot en plaatbewerking. Als organisatie spelen wij in op veranderende wensen en zijn we continue in ontwikkeling om de eisen op het gebied van betrouwbaarheid in onze value added services te verhogen. Uiteindelijk zijn we een no-nonsens organisatie die graag een uitdaging aan gaat met u. Neemt u eens vrijblijvend contact met ons op!

Sinds 1956 een begrip in de maakindustrie

Sinds de oprichting in 1956 is Pillen specialist in de metaalbewerking. Decennia lange deskundigheid en ervaring heeft Pillen gemaakt tot de meest toonaangevende toeleverancier  in fijn- en groot mechanische verspaning , speciale plaatbewerking en groot in profielbewerking. Met behulp van onze technische/specialistische medewerkers en de modernste technieken kunnen wij praktisch alle vormen van metaalbewerking aan, van relatief simpele tot hoog complexe samenstellingen in klein tot grote series in lean trajecten.

Duurzame relaties

Wij zijn zeer trots op de duurzame klantrelaties die wij hebben weten op te bouwen in diverse markten zoals; Gas & Offshore industrie, Medische industrie, Petrochemische industrie, OEMérs, Agriculture, Automotive, Interieurbouw en de Verlichtingsindustrie. Naast dat wij een toeleverancier zijn voor de metaal, kunnen wij u volledig ontzorgen en / of adviseren.

Verspaning & plaatbewerking onder één dak

Vanuit Lichtenvoorde (NL) beschikken wij over meer dan 15.000 m2 productieoppervlak verdeeld over verschillende productielocaties. Wij zijn in staat om u te ontzorgen in de toelevering van verspaning & plaatbewerking. Ook behoren assemblages vanuit onze eigen assemblagefaciliteiten met ondermeer een ESD vloer tot de mogelijkheden.

Eigen engineering & diverse certificeringen

Wij beschikken over een eigen engineeringafdeling waarin software systemen zoals CAD/CAM (Solidworks) de ontwikkeling en voorbereiding van uw productvraag ondersteunen. Binnen ons kwaliteitsmanagement beschikken wij over verschillende 3D meetmachines waaronder een Mitutoyo Crysta Aprex S voor grote werkstukken. Als specialist in de toelevering van veeleisende industrieën zoals bijvoorbeeld de Gas & Offshore industrie beschikken wij over diverse certificeringen waar ook u uw voordeel op het gebied van betrouwbaarheid en kwaliteit kunt halen.

Kernwaarden

Binnen onze groep staan we voor Puur, Passie, Prestatie en Persoonlijk contact. Lees hier meer over de filosofie die we nastreven in onze teams maar ook naar onze klanten toe! Niets is onmogelijk!